آیا ایمپلنت برای افراد دیابتی منع دارد؟

دیابت چیست و آیا ایمپلنت برای افراد دیابتی منع دارد؟
دیابت یا بیماری قند یک اختلال سوخت وسازی (متابولیک)در بدن است . بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن را از بین میبرد یا بدن در برابر انسولین مقاوم میشود و بنابراین انسولین تولیدی، نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین، پایین آوردن قند خون توسط سازو کارهای مختلف است. با ما همراه باشید تا شرایط قراردادن ایمپلنت برای افراد دیابتی را بررسی کنیم.
انواع دیابت
- Type1 : باعث عدم تولید انسولین در لوزالمعده میشود.
- Type 2 :حدودا 95 درصد افراد مبتلا به دیابت از این نوع هستند که عموما در افراد بالغ بیشتر دیده میشود و بدن آنها به انسولین به طور مناسب پاسخ نمیدهد.
تاثیر قند خون در استخوان
افزایش قند خون، تاثیر منفی در متابولیسم استخوان دارد و سبب کاهش تراکم مواد معدنی در آن میشود که این موضوع در مکانیکال استخوان تاثیرگذاراست و به ساختار میکروسکوپی استخوان آسیب میزند.
کنترل قند خون در افراد دیابتیک سبب افزایش ارتباط استخوان با ایمپلنت میشود .
پس از قرار گیری ایمپلنت در استخوان فک، استخوان بر روی آن رشد کرده و به ایمپلنت متصل میشود. به فرآیند اتصال استخوان به ایمپلنت استئواینتگریشن میگویند بیشتر در نواحی کورتیکال (استخوانهای با تراکم بیشتر) اتفاق میافتد چنانچه این عمل در استخوان فک پایین بیشتر از استخوان فک بالا صورت میگیرد .
شکست ایمپلنت در افراد دیابتی
قرار دادن ایمپلنت برای افراد دیابتی که به خوبی دیابت را کنترل کرده اند یا HbA1c کمتر از 7 دارند هیچ منعی ندارد. اما افزایش میزان آن میتواند در پروسه بعد از جراحی برای ایمپلنت بسیار مضر باشد.
در مواردی که میزان HbA1c بیشتر از 8 و قند خون بیمار (FBS) بیشتر از 215 باشد گذاشتن ایمپلنت تجویز نمیشود. پیشگیری با دارو قبل از جراحی در افراد دیابتیک بسیار لازم میباشد.
بهترین دارو برای پیشگیری، آنتیبیوتیک های بتالاکتام (از دسته پنیسلینها) است که قبل و پس از جراحی تجویز میشود.
تحقیقات نشان داده است که از این طریق 5/10 درصد کاهش در شکست ایمپلنت رخ میدهد.