درمان لبخند لثهای به کمک جراحی لیفت لثه

لبخند لثهای مشکل رایجی است که به خاطر رشد بیش از اندازه بافت لثه به وجود آمده و باعث میشود دندانها توسط لثهها پوشانده شوند. این عارضه میتواند بنا به دلایل مختلف از جمله ژنتیک و حتی استفاده از بعضی از داروهای رایج برای فشار خون بالا باشد.
این مسئله باعث میشود لثهها در هنگام لبخند زدن بیش از حد قابل مشاهده و یا بیش از حد بزرگ به نظر آیند و لبخند به صورت کج و نا متقارن یا دندانها کوچکتر از لثه ها به نظر برسند. این مشکل را می توان به راحتی با یک روش شناخته شده تحت عنوان لیفت لثه اصلاح کرد.
لیفت لثه(جینجیوکتومی)
جینجیوکتومی یا همان لیفت لثه، یکی از خدمات مربوط به ترمیم و همچنین زیبایی دندان است که در طراحی لبخند کاربرد بسیاری دارد. با استفاده از این روش درمانی، مشکل عدم تناسب خط لثه از بین رفته و زیبایی لبخند به چهره شخص باز میگردد. جراحی لیفت لثه معمولاً برای زیبایی هرچه بیشتر انجام میشود و نمی توان آن را از شمار عملهای ضروری دانست.
قبل از شروع روند لیفت لثه، دندانپزشک جلسه مشاورهای با بیمار میگذارد تا وی را از نحوه انجام کار و مشکلات و غیره آگاه کند. لیفت لثه معمولا در یک جلسه انجام میگیرد و با بی حس کردن موضعی بافتهای نرم دهان آغاز میشود. پس از اثر کردن بیحسی، کار تراش دادن و شکل دهی به لثهها آغاز میشود. این کار ممکن است با تیغ جراحی یا لیزر انجام گیرد که استفاده از لیزر به دلیل بهبودی بسیار سریعتر بافتها معمولا از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
برخلاف دیگر جراحیهای دهان و دندان، پس از لیفت لثه نیازی به چند روز استراحت در خانه یا خوردن مسکن های قوی نیست. لثه ها ممکن است پس از الکترو سرجری با لیزر دچار درد و ورم شده و کمی حساس شوند اما مانع خوردن یا آشامیدن بیمار نخواهند شد. برخی بیماران که کمی احساس درد میکنند، میتوانند از یک مسکن خفیف مانند ایبوپروفن استفاده کنند.
لیفت لثه برای چه افرادی مناسب است؟
افرادی که میخواهند از روش لیفت لثه استفاده کنند باید یکی از شرایط زیر را داشته باشند:
- افرادی که لثههای آنها تحلیل رفته است میتوانند از روش درمانی لیفت لثه استفاده کنند. زیرا تحلیل رفتن لثه میتواند باعث مشکلاتی همچون تغییر ظاهر دندان، حساس شدن لثه و دندان، پوسیدگی دندان و از بین ر فتن دندان شود.
- به طور کلی افرادی که لبخند لثهای دارند یعنی در هنگام لبخند زدن لثه آنها بیشتر نمایان می شود، جزو افرادی هستند که در اولویت استفاده از روش درمانی لیفت لثه قرار دارند. این افراد برای این که بتوانند از روش لیفت لثه استفاده کنند، باید ریشه دندان شان به قدری محکم باشد که با نمایان شدن بخش اعظمی از دندان، ساختار دندان به خطر نیفتد.
لیفت لثه به روش سنتی
در روش سنتی لیفت لثه پس از بیحس کردن موضع، جراح از یک اسکالپل دندانپزشکی(نوعی تیغ جراحی که تیغه آن محدب است) استفاده میکند. دندانپزشک به وسیله اسکالپل، به صورت دستی بافت اضافی لثه را برش میدهد تا بخش بیشتری از ساختار دندان قابل مشاهده باشد. بسته به اینکه چه مقدار از بافت لثه برداشته میشود، ممکن است خط لثه نیاز به بخیه داشته باشد تا بافت لثه را تا پایان بهبودی نزدیک دندان حفظ کند. هر چند روشهای سنتی لیفت لثه میتوانند نتایج زیبایی در پی داشته باشند، اما بسیاری از متخصصان دندانپزشکی استفاده از تکنیک لیزر را برای این فرایند پیشنهاد میکنند.
لیفت لثه با استفاده از لیزر
لیفت لثه با لیزر یا الکتروسرجری، درست مانند روش سنتی آن، به منظور تغییر شکل خط لثه انجام میگیرد تا به کمک آن دندانها متناسب با بافت لثهها باشند. با این تفاوت که به جای استفاده از اسکالپل دستی، از لیزر استفاده میشود. لیزر پر توان از انرژی نور برای برداشتن بافت لثه استفاده میکند. این فرایند به اندازه روش سنتی تهاجمی نیست و تقریباً بدون درد است. در مقایسه با روش سنتی بی خطرتر بوده و برای برداشتن بافت اضافی لثه از دقت بیشتری برخوردار است.
مزیتهای جراحی با استفاده از لیزر
در این روش از فناوریهای دندانپزشکی استفاده میشود تا درمان نتایج بهتری داشته باشد. در زیر برخی از فواید لیفت لثه با استفاده از لیزر در مقایسه با روش سنتی شرح داده میشود:
- دقت بیشتر: لیزر دندانپزشکی دقیقا نزدیک خط لثه را برش داده و به جراح لثه اجازه میدهد به درستی و با دقت بسیار بالا شکل خط لثه را تغییر دهد. دقت لیفت لثه با استفاده از لیزر قابل مقایسه با روش سنتی با استفاده از اسکالپل نیست.
- خونریزی کمتر: در مقایسه با لیفت لثه به روش سنتی، این روش تقریباً بدون خونریزی است. لیزر همزمان با برش بافت اضافی لثه، بافتها را میسوزاند تا خونریزی را به حداقل میزان ممکن برساند.
- تقریباً بدون درد: از آنجا که لیزر مورد استفاده در این روش حین برش لثه، اعصاب و بافتها را میسوزاند، به احتمال زیاد بیمار یا دردی احساس نمیکند یا این درد بسیار خفیف خواهد بود. بنابراین بسیاری از بیماران تمایلی به استفاده از مواد بیحس کننده نخواهند داشت. در صورتی راحتی بیشتر نیز تزریق تنها مقدار بسیار کمی جهت ایجاد آرامش بیمار کافی است.
- بهبودی سریعتر: در فرایند لیفت لثه با لیزر به بخیه نیاز نیست و در لثههای بیمار هیچ زخم بازی باقی نمیماند. به همین دلیل دوره بهبود آن بسیار کوتاهتر از روش سنتی آن است.
- هزینه کمتر: کانتورینگ لثه با استفاده از لیزر معمولا کم هزینهتر از روش سنتی آن است.
- احتمال عفونت کمتر: در روش جدید، احتمال عفونت بافتهای لثه جراحی شده به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
- زمان جراحی کمتر: مدت زمان جراحی لیفت لثه با استفاده از لیزر معمولاً یک ساعت یا کمتر است. این در حالی است که روش سنتی مدت زمان بیشتری طول میکشد.
مراقبتهای پس از انجام جراحی جینجیوکتومی
درمان پیشرفته این فرایند با استفاده از لیزر نتایج فوق العادهای در پی خواهد داشت و دوره بهبود آن بسیار کوتاه خواهد بود. تورم بافتهای لثه پس از جراحی بسیار اندک است و احتمالاً حداکثر ۲ روز طول میکشد. طی این دوره احتمالاً بیمار کمترین ناراحتی را تجربه خواهد کرد. معمولاً دندانپزشک پس از فرایند جراحی توصیه میکند بیمار غذای نرم و خنک و آبکی بخورد و از خوردن غذاهای سفت و ادویه دار بپرهیزد. زیرا این غذاها میتوانند طی دوره بهبود موجب ایجاد درد و سوزش در لثهها شوند.