DENTAL CLINIC
×
  • صفحه نخست
  • خدمات
    • ایمپلنت دندان
    • لمینت دندان
    • اصلاح طرح لبخند
    • ترمیم ریشه دندان
  • بلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
    • معرفی کلینیک
    • بیمه های طرف قرارداد
    • سازمانهای طرف قرارداد
    • درمان اقساطی
  • تماس با ما

هر آن‌چه در مورد لمینت دندان که باید بدانید.

هر آن‌چه در مورد لمینت دندان که باید بدانید.
18 آبان 98مقالات آموزشی دندانپزشکی

لمینت‌ها ورقه‌هایی نازک از جنس کامپوزیت یا سرامیک هستند که بر اساس نیاز هر شخص طراحی شده و رنگ آن مطابق با رنگ دندان‌های طبیعی است. لمینت برای رفع ایراد و نقایص جزئی دندان مانند شکستگی، فواصل میان دندان‌ها، تغییر رنگ و یا ارتفاع دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ورقه‌های نازک به سطح جلویی دندان‌ها می‌چسبند و رنگ، شکل، اندازه و ارتفاع دندان‌ها را تغییر می‌دهند.

باید بدانید که لمینت ها در دو نوع سرامیکی و کامپوزیتی ارائه می‌شود. لمینت‌های سرامیکی همانطور که از اسم آن‌ها پیداست از جنس سرامیک هستند و نسبت به لمینت‌های کامپوزیتی ظاهری زیباتر و مقاومت بیشتری دارند. لمینت های سرامیکی(پرسلینی) از ترکیب چند لایه ی نازک سرامیکی تشکیل شده اند که پس از قالبگیری در لابراتوار ساخته شده و جایگزین مینای دندان طبیعی می شوند.

برای بکارگیری لمینت‌های کامپوزیتی دندان‌ها تراش کمتری خورده و اگر دندان‌ها در وضعیت مناسب و ایده‌آلی باشند نیازی به تراش دادن نیست. همچنین لمینت‌های کامپوزیتی نسبت به سرامیکی براق‌تر بوده و از هزینه کمتری برخوردار هستند.

حال سوال پیش می‌آید که آیا لمینت‌ها باعث آسیب به دندان‌های اصلی خواهند شد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر، اگر دندانپزشک در زمینه لمینت اطلاعات و تجربه کافی داشته باشد دندان‌ها آسیبی نخواهند دید. قبل از نصب لمینت دندانپزشک دندان‌های شما را بطور دقیق معاینه کرده تا از مناسب بودن دندان‌های شما برای انجام لمینت اطمینان حاصل پیدا کند.

تشخیص لمینت دندان از دندان طبیعی غیر ممکن است زیرا لمینت‌ها برای هر فرد بطور مجزا ساخته می‌شوند و رنگ آن مطابق با رنگ‌ دندان‌های طبیعی است. لمینت‌ها می‌تواند دندان‌هایی که بسیار تیره شده و در مقابل روش‌های دیگر مقاومت کرده‎‌اند را تا حدود زیادی سفید کند.

برای تهیه لمینت‌ها ابتدا دندان‌ها باید قالبگیری شوند و پس از تراش دندان و تهیه قالب، لمینت در لابراتوار ساخته و آماده نصب شود.

چه کسانی کاندید لمینت دندان هستند؟

کسانی که دندانهای بد رنگ دارند. این تغییر رنگ که ممکن است ناشی از کشیدن سیگار، مصرف مواد غذایی، نوشدن قهوه زیاد و ضرب دیدگی دندان یا عصب کشی ناقض باشد

برای فرم بخشیدن و یکدست کردن دندان کسانی که به هم ریختگیهای دندانی دارند یعنی فاصله ی بین دندان های آن ها زیاد است یا موقعیت دندان آنها بد است و فرو رفتگی یا برامدگی در آنها وجود دارد.

اگر لبه ی دندان فرد شکسته شده یا اثرات ترک خوردگی در آن مشاهده می‌شود لمینت دندان می‌تواند درمان مناسبی باشد.

اصلاح طرح لبخند بر حسب درخواست مراجعه کننده.

همچنین برای انجام اصلاحات جزئی ترتیب دندان های جلو و منظم کردن آن ها این روش کارا است.

لمینت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

کسانی که پوسیدگیهای وسیع روی دندانهایشان دارند. در این صورت انجام لمینت سرامیکی دندان و کامپوزیت دندان برای این افراد به بعد از برطرف کردن پوسیدگی یا عفون لثه هایشان موکول می‌شود.

کسانی که سایش مینای دندان شدیدی دارند و بافت مینای دندان آنها کافی نیست. برای این گونه افراد معمولا به جای لمینت کردن دندان مجبور به استفاده از انواع روکش دندان هستیم.

افرادی که دندان قروچه دارند، این عادت باعث شکستگی لمینت دندان شده و به مرور به آن آسیب می‌رساند.

روند ساخت لمینیت دندان شامل چند مرحله به شرح زیر است:

مرحله ى اول : طى جلسه اى آماده سازی هاى لازم برروى دندان هاى مورد نظر بادقت و ظرافت در حد چند دهم میلیمتر بر روى دندان ها صورت مى‌گیرد.

مرحله ى دوم در همین جلسه شامل قالب گیرى از دندانهاى هردو فک مى باشد( حتى در صورت انجام امینیت براى دندانهاى فقط یک فک)

سپس ادامه ى کار به جلسه ى بعد که معمولاً حدود یک هفته طول مى کشد موکول مى‌شود.

در این بین قالب ها به لابراتوار دندانپزشکى ارسال شده و در لابراتوار لمینیت ها به شکل پوسته هاى نازک سرامیکى ساخته شده و در کوره پخته، یا بر روى بلوک هاى سرامیکى تراشیده مى‌شوند تا لمینیت هاى سرامیکى شفاف و مشابه با بافت میناى دندانى تهیه شوند.

درجلسه ى دوم ملاقات، لمینیت ها بر روى دندان ها قرار گرفته و توسط سمان‌هاى رزینى به سطح دندان با اتصال بسیار قوى چسبانده شده، به طورى که در صورت اجراى صحیح تمام مراحل لمینیت ها کاملاً با دندان یکپارچه شده و هیچ درز و نا هموارى وجود نخواهد داشت و مى توان مانند دندانهاى معمولى براى تمیز کردنشان از نخ دندان استفاده کرد.

 

مراقبت و نگهداری از لمینت ها:

نگهداری از لمینت دندان بسیار آسان است و مانند دندان طبیعی باید مرتب مسواک شده و از نخ دندان برای تمیز نگه داشتن آنها استفاده شود. دندانپزشک معمولا استفاده از خمیر دندانی را به شما توصیه می‌کند که حاوی فلوراید باشد و مانع از ساییدگی دندان ها شود.

یک هفته پس از نصب لمینت ها باید دوباره به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا وی عملکرد لمینت ها و واکنش دهان به وجود لمینت ها را بررسی کند. حتی اگر با لمینت ها مشکلی ندارید باید برای اطمینان از سلامت دهان و دندان خود پس از یک هفته به پزشکتان مراجعه کنید.

در صورتی که عاداتی مانند دندان قروچه یا سایش دندان دارید، دندان پزشکتان ممکن است به شما محافظ دندانی بدهد تا در هنگام خواب با گاز گرفتن محافظ، آسیبی به لمینت های خود وارد نکنید.

همچنین باید برای رسیدگی های بیشتر به طور مداوم به پزشکتان مراجعه کنید زیرا لمینت های سرامیکی باید با خمیری ویژه که خاصیت ضد سایشی دارد، صیقل داده شوند. همچنین دندانپزشک تان باید دندان هایتان را در فواصل زمانی کوتاه بررسی کند تا به محض یافتن کوچکترین نشانه ی خرابی در لمینت ها به آن رسیدگی کند.

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

طول عمر کامپوزیت دندان رابطه مستقیم با رعایت بهداشت دهان و همچنین مراقبت های فردی دارد. ترک کردن برخی از عادت های غذایی مثل گاز زدن غذاهای سفت و ته دیگ، جویدن یخ و … طول عمر درمان را افزایش می‌دهد. البته اگر کامپوزیت دندان دچار لب پریدگی یا شکستگی شود امکان ترمیم آن وجود دارد.

احتمال جدا شدن و یا پوسیده شدن دندان لمینت شده وجود دارد؟

سوال بیشتر مراجعه کنندگان این است که احتمال جدا شدن و یا پوسیده شدن لمینت سرامیکی یا کامپوزیت دندان چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت وقتی لمینت توسط دندانپزشک مجرب به درستی و دقت طراحی شده و با دقت کافی روی دندان قرار بگیرد هرگز از دندان جدا نمی‌شود. ولی این امکان وجود دارد که لمینت دندان دچار شکستگی یا لب پریدگی شود. که البته طراحی و نصب دقیق، احتمال شکستگی یا لب پریدگی را کاهش می‌دهد. دندان ترمیم شده با لمینیت به همان اندازه ممکن است دچار پوسیدگی شود که دندان طبیعی دچار می‌شود. پس اهمیت دادن به بهداشت دهان و دهان از دیگر عوامل افزایش طول عمر لمینت دندان است.

همچنین باید اضافه کرد کرد لمینیت دندان برای افرادی که دندان‌های سالم دارند توصیه نمی‌شود زیرا در هر بار لمینیت کردن لایه فوق العاده نازکی از دندان تراشیده می‌شود. اگر این کار ادامه پیدا کند و هر بار مقداری از دندان تراشیده شود عمر دندان کوتاه شده و در دراز مدت ممکن است دندان به پر کردن، عصب کشی یا حتی کشیدن نیاز پیدا کند.

 

انواع لمینت دندان:

لمینیت سرامیکی پوششی از جنس سرامیک است که مراحل طراحی و ساخت آن دو تا سه هفته زمان می‌برد. لمنیت‌های سرامیکی بسیار نازک‌تر از کامپوزیت‌ها هستند، اما نسبت به آنها شفاف‌تر و طبیعی‌تر به نظر می‌رسند.

لمینیت کامپوزیتی پوششی است که طی یک جلسه توسط دندانپزشک ساخته می‌شود و در همان جلسه کامل می‌گردد. جنس این ونیرهای کامپوزیت از جنس همان مواد ترمیمی است که هم رنگ دندان هستند و با مهارت و دقت بسیار زیاد ساخته می‌شود.

از ایرادات لمینیت کامپوزیتی می‌توان به تغییر رنگ حتمی آنها اشاره کرد که با نگهداری مناسب و انجام مراقبت‌های دوره‌ای و پولیش هر 6ماه یکبار مجدد به رنگ اولیه خود برمی‌گردند.

لمینیت‌های کامپوزیتی نسبت به لمینیت‌های سرامیکی از مقاومت کمتری برخوردارند و شکننده‌تر هستند اما از لحاظ ظاهری تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند.

لمینت‌های سرامیکی علی‌رغم ضخامت کمتر، ﺩارای استحکام فوق العاده بالایی بوده و به راحتی دچار آسیب نمی‌شوند، ضخامت لمینت‌های سرامیکی بسیار کمتر و ظاهر و نمای آن به نسبت لمینت‌های کامپوزیتی شفاف‌تر و طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. این خصوصیت به ماهیت ذاتی سرامیک نسبت به کامپوزیت مربوط می‌شود که درخشنده‌تر و شفاف‌تر هستند.

لمینیت‌های سرامیکی همچنین به ندرت دچار تغییر رنگ و سایش می‌شوند و از طرفی نیازی به پولیش مداوم و مراقبت‌های دوره‌ای نسبت به کامپوزیت‌ها  ندارند.

ما در کلینیک دندانپزشکی کادوس رشت، با همکاری بهترین دندانپزشکان گیلان آماده ارائه تمامی خدمات مربوط به لمینیت دندان به بیماران عزیزمان هستیم.

دیدگاه خود را ارسال کنید لغو


For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

ما را بیابید

نشانی
گیلان، رشت، فلکه قلی پور، کلینیک دندانپزشکی کادوس نصر

ساعت کاری
شنبه تا پنج شنبه : ساعت 9 صبح الی 12 شب

جستجو در سایت

آخرین مقالات دندانپزشکی

  • مراقبت از دندان‌ها در بیماران دیابتی تیر 25

    دیابت از جمله بیماری‌هایی است که می‌تواند بر روی سلامت...

  • پیوند استخوان فک چیست و در چه مواردی ضروری است؟ تیر 15

    شاید شما هم فکر کنید که استخوان، جسم سخت و...

  • جراحی فرنوم یا فرنکتومی چیست؟ تیر 4

    فرنکتومی یا جراحی فرنوم عمل ساده و متداولی است که...

  • آیا جرم گیری دندان به دندان‌ها آسیب می‌رساند؟ خرداد 25

    جرم گیری دندان فرآیندی است که به‌صورت روزانه و برای...

آخرین دیدگاه‌ها

  • حسن جباری در پوسیدگی دندان

تماس با ما :

013-33131254

info@kadusdent.com

گیلان، رشت، فلکه قلی پور، کلینیک دندانپزشکی کادوس نصر

ساعات کاری :

شنبه تا پنج شنبه : ساعت 9 صبح الی 12 شب

جمعه ها: تعطیل


آخرین مقالات آموزشی

  • مراقبت از دندان‌ها در بیماران دیابتی تیر 25

    دیابت از جمله بیماری‌هایی است که می‌تواند بر روی سلامت...

  • پیوند استخوان فک چیست و در چه مواردی ضروری است؟ تیر 15

    شاید شما هم فکر کنید که استخوان، جسم سخت و...

  • جراحی فرنوم یا فرنکتومی چیست؟ تیر 4

    فرنکتومی یا جراحی فرنوم عمل ساده و متداولی است که...

  • آیا جرم گیری دندان به دندان‌ها آسیب می‌رساند؟ خرداد 25

    جرم گیری دندان فرآیندی است که به‌صورت روزانه و برای...

  • درمان لبخند لثه‌ای به کمک جراحی لیفت لثه خرداد 16

    لبخند لثه‌ای مشکل رایجی است که به خاطر رشد بیش...

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کلینیک کادوس می‌باشد
طراحی و پشتیبانی توسط | گروه فناوری اطلاعات ژنیک
گلوریت

گلوریت