ایمپلنت دندانی قطعه ای از فلز تیتانیوم است که اغلب به شکل ریشه دندان می باشد و داخل استخوان فک قرار داده میشود.ایمپلنت دندانی بعنوان پایه ای جهت قرار دادن پروتز روی آن استفاده می شود و باز سازی تاج دندانهای از دست رفته با استفاده از این پایه ایمپلنت مقدور می گردد.
خیر، جرم دندان علاوه بر اینکه برای لثه و بافتهای نگهدارنده دندان مضر میباشد محلی نیز برای تجمع و تکثیر میکروبهای پوسیدگیزا است. با عمل جرم گیری تعداد این میکروبها در دهان به مراتب کمتر میشود. با برداشته شدن جرم، بیمار ممکن است با زبانش حس کند که دندانش خالی شده است. این احساس همراه با مقداری حساسیت به سرما یا گرما (بعد از جرم گیری) این تصور غلط را تقویت نموده است که شاید دندانهایش در حین جرم گیری تراش خورده باشند، در صورتی که مکانیزم دستگاه جرم گیری لرزشی بوده و قادر به تراش نمیباشد.
بوی دهان در اثر عوامل مختلفی نظیر بیمار ی لثه ،سیگار کشیدن ،عفونت دهان ،بهداشت ضعیف دهان ،مشکلات گوارشی، دهان خشک و بعضی بیماریهای سیستمیک ایجاد می شود. ابتدا باید بطور دقیق بیمار معاینه شود تاعلت اصلی بوی دهان تشخیص داده شود و سپس اقدام به درمان کرد .
وجود وسایل ارتودنسی بخودی خود باعث التهاب نمی شوند ولی در مواردی که بهداشت و ماساژ لثه و قرقره آب نمک صورت نگیرد باعث التهاب لثه می شود. حمل و موقعیت دستگاه ارتودنسی روی دندان در کنار بهداشت ضعیف می توان التهاب را تشدید نماید.
جرمگیری در صورتیکه بصورت اصولی و صحیح انجام شود، نه تنها مضر نیست بلکه مفید نیز میباشد و پلاکهای میکروبی را که حاصل تجمع جرم و میکروب بوده و باعث آسیب به دندان و لثه می شوند از بین میبرد. لذا بهتر است در فواصل دوره ای منظم (6 ماه یکبار بنا به نظر دندانپزشک شما) صورت گیرد.
در صورتی که این فاصله به تازگی در بین دندانها ایجاد شده، ممکن است به علت بیماری لثه یا عادات دهانی مانند فشار دادن زبان بین دندانها باشد. در این صورت بهتر است به فکر درمان آن باشد. چنانچه هیچ مشکلی وجود ندارد و از ظاهر دندانهای خود راضی هستید، به آنها دست نزنید. ولی در صورت تمایل، برای بستن این فاصله میتوانید یکی از سه روش درمانی کمپازیت یا لمینیت چینی (Porcelain Laminate Veneer) یا ارتودنسی را انتخاب کنید.